Co jsou to korunky, kdy jsou potřeba a jak vypadají

Co je protetická korunka

Umělá náhrada korunkové části zubu, která je nasazena na obroušený pahýl zubu nebo na čepovou nástavbu kořene.

Kdy se zhotovuje?

Při velkých ztrátách tvrdých zubních tkání, kde nelze již zhotovit klasickou výplň (úraz, kaz, endodonticky ošetřené zuby) Dále jako pilířová konstrukce fixních můstků.


Vypadají jako vlastní zub?

Odpověď je ano i ne. Velice záleží na zvoleném materialu. Zlato je sice ušlechtilý kov, ale na přední zuby je naprosto nevyhovující, to raději noste zlaté šperky jinde.Metalokeramika už je lepší, ale k dokonalosti má stále ještě daleko. Oproti tomu Zircon je sice umělý diamant, ale v ústech vypadá naprosto přesvědčivě. Zhotovují se z něho totiž celokeramické korunky, které naprosto dokonale nahradí vlastní pravý zub.Dále jsou tu i další materiály, které mají podobné vlastnosti jako Váš skutečný zub, například živcová keramika a podobně. Nejnovějším způsobem lze zhotovit i celokeramický můstek pomocí Zirconia keramiky, která je označována pro svou nezničitelnost keramickou ocelí.


Máte staré a nevyhovující korunky na předních zubech? Nejste spokojeni s jejich barvou?

Jsou to zlaté, plastové a nebo metalokeramické korunky které nemohou tak dokonale napodobit vlastní zuby? Alfadent Vám nabídne řešení - celokeramické korunky zhotovené metodou CEREC. Váš úsměv bude krásný,dokonalý a přirozený už během jedné návštěvy.