Co způsobuje špatný dech

Nejen mnoho cibule, česneku a tabáku…

Nachlazení, bolesti v krku nebo zánět mandlí může být také přechodnou příčinou. Pomohou Vám pastilky s antibakteriálním a protizánětlivým účinkem nebo výrobky obsahující účinnou složku 0,12% chlorhexidindiglukonát jako je například G.U.M Paroex řada.


Nejčastější příčina zápachu z úst

Jedna z nejčastějších příčin zápachu z úst je paradentóza. A jak vzniká ? Když si nečistíte řádně zuby kartáčkem a nepoužíváte zubní nit nebo mezizubní kartáček, tak se na povrchu zubů vytvoří bakteriální film (biofilm), který je domovem pro zákeřné bakterie. Bakterie produkují mnoho kyselin a toxinů, které dráždí dásně, způsobují záněty dásní a dlouhodobě jsou příčinou parodontózy. Pro onemocnění "parodontózu" jsou typické choboty (škvíry mezi dásní a kořenem zubu ), kde žijí anaerobní bakterie, které produkují zápach …..


A je toho mnohem více

Více než 400 léků způsobuje sníženou produkci slin. Například antidepresiva, antihypertenziva, spasmolytika, diuretika a další přípravky mohou být příčinou snížené tvorby slin. Pokud není v ústech dostatek slin, velice snadno se také přemnoží bakterie, které se v konečném důsledku podílí na zápachu z úst. V tomto případě Vám pomůže program Bioxtra, který se skládá ze 4 navzájem se doplňujících výrobků obsahujících AKTIVNÍ ENZYMY. Aktivní enzymy podporují antibakteriální funkci slin a napomáhají obnovení přirozené rovnováhy v ústech.

V USA je problém zápachu z úst velice medializovaný a na trhu se proto nachází veliký výběr antibakteriálních ústních vod, gelů, kapek a kartáčků na jazyk.


Air-lift s olivovým olejem

Olivový olej dobře váže nepříjemné pachy. Další antibaketriální složky snižují množení bakterií. Celá řada se skládá ze zubní a pasty, ústní vody, kapek na jazyk a tablet

Kartáček na jazyk je spíše umělohmotná škrabka, která má někdy zoubkovaný okraj. Pomáhá odstraňovat bakteriální povlak z povrchu jazyka. Na jazyku se totiž mohou přemnožit bakterie, které uvolňují hydrogensulfidy, což není zrovna voňavé.


Co tedy se špatným dechem?

Navštivte svého zubního lékaře a dentální hygienistku !

  1. V případě, že máte v ústech neodstraněný plak, doporučí Vám vhodné pomůcky pro zdokonalení ústní hygieny.
  2. Pokud Váš dech způsobuje onemocnění dásni, budete mít u nás konzultaci u - parodontologa
  3. Pokud nenalezne orální indikaci Vašeho problému, odkáže Vás k rodinnému lékaři nebo k jinému specialistovi. (Další příčinou může být cukrovka, onemocnění jater ...)